Arround Benny Goodman – koncert – LIVE


/Arround Benny Goodman – koncert – LIVE

Loading Events
This event has passed.

Nastupaju

  • Bruno Philipp (klarinet)
  • Mario Igrec (gitara)
  • Josip Cvitanović (udaraljke)
  • Ante Nino Reljić (klavir)
  • Mladen Baraković (kontrabas)

Koncert posvećen djelu Bennya Goodmana posebno je kreiran i produciran za ovu prigodu, baš kao i spoj renomiranih hrvatskih akademskih glazbenika koji čine kvintet koji će ovom prigodom nastupiti. Iz programa izdvajamo sljedeće velike hitove: Crazy Rythm, Avalon, Whispering, Memorie’s Of You, Stompin at Savoy, Sing, Sing, Sing, After You Have Gone, If I Had You, Flying Home, Do Not Be That Way, Tico – Tico, Artie Show Clarinet….

Trajanje: 50 minuta
Ulaznice: Ulaznice su besplatne

Preuzimanje ulaznica: Židovska općina Zagreb, Palmotićeva 16
Upiti i rezervacije: zoz@zg.ht.hr
Ulaz bez ulaznice nije moguć!

 

O glazbenicima:

Bruno Philipp jedan je od najistaknutijih predstavnika hrvatskih klarinetista. Uz diplomu Muzičke akademije u Zagrebu, usavršavao se na konzervatoriju u Parizu. Solistički je nastupio s brojnim relevantnim hrvatskim ansamblima te ostvario suradnju s uglednim dirigentima i kompozitorima. Član je komornih sastava trio Solenza, Zagrebački puhački trio i Camerata Cantilly. Aktivan je u osmišljavanju i realiziranju emisije Obrazovnog programa Hrvatskog radija ‘Glazbena kutijica’. Profesor je klarineta na Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

Mario Igrec diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu dugi je niz godina radio kao profesor gitare i pročelnik Jazz odjela.Stalni je član ansambala: Cubismo, Zagreb Jazz Portrait, Swing Again, Mario Igrec Jazz Project (Latin Jazz Project), Tro+Continuo, a do 2001. godine bio je članom i sastava Hot Club Zagreb. Surađivao je i s eminentnim stranim glazbenicima.

Godine 2000. dobio je nagradu HGU-a Status za najistaknutijeg instrumentalista u 1999. godini u kategoriji jazz, latin, fusion i etno. S grupom Cubismo u proteklom je razdoblju osvojio 20 diskografskih nagrada Porin, među kojima tri osobno – za aranžman te dvije za jazz kompoziciju.

Mladen Baraković hrvatski je jazz glazbenik i kontrabasist. Nastupao je s brojnim hrvatskim, ali i svjetskim glazbenicima poput Kaya Windinga, Ursule May, Michaela Urbaniaka, Georgija Garagnana, Csabe Desea i drugih. Član je jazz sastava Boilers Quartet s kojim je u suradnji s Boškom Petrovićem objavio nekoliko albuma Some Blues, Abstract Lights i St. Miles Infirmary te sastava Boilers All Starsa s kojim je snimio album That’s It. Kao istaknuti jazz glazbenik bio je dugogodišnji član Big Banda Hrvatske Televizije. Višestruki je dobitnik nagrade Status Hrvatske glazbene unije za najboljeg kontrabasista.

Ante Nino Reljić rođen je u Zagrebu gdje je završio osnovnu glazbenu školu iz glasovira. Član je sastava Doc quintet, Swing again, Scharf club i povremeno pijanist big banda HGZ-a. Djeluje kao izvođač i aranžer. Sudjelovao je u prva tri Hrvatska jazz sabora i na drugim jazz festivalima u raznim sastavima. Surađivao je s brojnim jazz glazbenicima starije i srednje generacije, a iz te suradnje proizašlo je nekoliko izdanja nosača zvuka.

Josip Cvitanović svestrani je hrvatski glazbenik. Dirigiranje je završio je kod prof. Vladimira Kranjčevića. Uz studij zapošljava se kao timpanist u orkestru Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija u kojem povremeno radi kao aranžer i dirigent. Kao bubnjar surađivao je s mnogim eminentnim umjetnicima i ansamblima. Na autorskom području profilirao se kao skladatelj pop i jazz glazbe. U više navrata pisao je i scensku glazbu. Posljednjih godina nastupa s vlastitim orkestrom kao pratnja solista zabavne i pop glazbe, a od 2008. surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom kao dirigent i glazbeni producent. Od 2011. angažiran je kao umjetnički ravnatelj festivala Chansonfest. Redovni je član Hrvatskog društva skladatelja.