Gitanes Blondes (Njemačka) – koncert – LIVE

/Gitanes Blondes (Njemačka) – koncert – LIVE
Loading Events
This event has passed.

Gitanes Blondes su:
Mario Korunić (violina)
Christoph Peters (gitara)
Konstantin Ishchenko (harmonika)
Simon Ackermann (kontrabas)

Sastav Gitanes Blondes jedan je od najpoznatijih europskih sastava koji njeguju Klezmer glazbu, a njihov se stil dodatno može definirati kao Etno, Balkan, Gypsy, Celtic…

Međunarodni kvartet akademskih profesionalnih glazbenika nastupa diljem svijeta kao Gitanes Blondes, ali su i članovi renomiranih orkestara, komornih i jazz sastava.  Nastupili su na Tjednu Izraela u Zagrebu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 2012. godine kao prateći sastav vjerojatno najvećeg klarinetista današnjice, Giore Feidmana. Gitanes Blondes će predstaviti klezmer izvedbe najpoznatijih židovskih i izraelskih tradicijskih skladbi koje korijene vuku iz različitih tradicija.

Trajanje: 50 minuta
Ulaznice: Ulaznice su besplatne

Preuzimanje ulaznica: Židovska općina Zagreb, Palmotićeva 16
Upiti i rezervacije: zoz@zg.ht.hr
Ulaz bez ulaznice nije moguć!

O glazbenicima:
Mario Korunić završio je Muzičku akademiju u Zagrebu, a studij nastavio na konzervatoriju u Kijevu. 1990. postao je voditeljem Hrvatskog komornog orkestra, a 1991. Muenchenskog komornog orkestra.

 

Konstantin Ishchenko diplomirao je harmoniku u Moskvi i St. Petersburgu i dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada.

 

Christoph Peters diplomirao je gitaru u Muenchenu i usavršavao se u Salzburgu. Muzicira širom svijeta kao člana orkestara i kao solist.

 

Simon Ackermann diplomirao je kontrabas u Muenchenu i specijalizirao se za jazz. Nastupa kao član brojnih sastava širom svijeta.